Ferdinand Bolstraat 66-68
1072 LM Amsterdam
+31 (0)20 671 22 30

Big Green Egg barbecue model Extra Large - economy

Big Green Egg barbecue
model Extra Large
Uitvoering: economy- inclusief verrijdbaar onderstel, zonder afdekhoes

De Big Green Egg is een veelzijdig kooktoestel voor in de tuin - gebaseerd op een eeuwenoud Oosters principe: de Kamado.
De vorm, de warmtecirculatie, het dikke keramiek en de nauwkeurige temperatuurregeling maakt de Big Green Egg bijzonder geschikt voor barbecueen, maar ook voor het bakken, braden, koken, roken en grillen van alle soorten vlees, vis, gevogelte, pizza, brood, groente, taarten, etc. De Big Green Egg is daarom veel meer dan een gewone barbecue, het is een fantastisch culinair kooktoestel. Het is daarom niet verwonderlijk dat de Big Green Egg door heel veel (sterren-)chefs wordt gebruikt.
Door de nauwkeurige temperatuurregeling en de gesloten deksel, kunnen grote stukken vlees langzaam worden gegaard. Door houtsnippers aan de gloeiende kooltjes toe te voegen, kunnen gerechten worden bereid met een subtiele rooksmaak. Diverse houtsoorten geven een verschillend resultaat.
De deksel dient niet alleen om de warmte vast te houden, tevens blijft het vocht (wat ontstaat bij verbranding) behouden, waardoor uw gerechten niet zullen uitdrogen. Het resultaat: mals en sappig vlees!
Het hittebestendige keramiek is ontwikkeld door NASA en Big Green Egg heeft de exclusieve rechten om deze techniek toe te passen.

Algemene kenmerken:
- snel gebruiksklaar
- multifunctioneel
- zelfreinigend
- perfecte temperatuurscontrole
- levenslange garantie op het keramiek

Kenmerken model Medium:
- diameter 61cm (93kg)
- inclusief verrijdbaar onderstel

€ 2.369,00
artikel: BGE-AXLHD