Ferdinand Bolstraat 66-68
1072 LM Amsterdam
+31 (0)20 671 22 30

Alex Duetto III espressomachine by Izzo

Alex Duetto III espressomachine 
by Izzo

Model Alex PID III en Duetto III zijn twee espressomachines welke behoren tot het allerhoogste kwaliteitsegment. Model Duetto III is hierbij de meest uitgebreide en complete machine. De Duetto III onderscheidt zich van model PID III door de aanwezigheid van twee gescheiden boilers, voor het bereiden van koffie en stoom of heet water.
Net als de Alex PID III is de Duetto III ook uitgevoerd met een PID controller, maar deze bestuurt beide boilers afzonderlijk. 

De Alex Duetto III is zijn volledig uitgevoerd in roestvrijstaal. De machine is voorzien van een dubbele behuizing, waardoor de buitenkant niet heet wordt. Melk- en koffiespetters zijn daardoor erg gemakkelijk te verwijderen. 
De Duetto III is uitgevoerd met zowel een 3 liter waterreservoir als een aansluiting op de waterleiding. Middels een hendel kan eenvoudig tussen beide geschakeld worden. De benodigde aansluitslang wordt bij de machine geleverd.
De lekbak heeft een inhoud van maar liefst een liter. En deze kan eenvoudig op een afvoer worden aangesloten.
Ideaal voor situaties waarin de machine intensief wordt gebruikt.
Het apparaat is uitgevoerd met twee gescheiden boilers, voor koffiezetten en stomen of kokend water aftappen. Stomen, kokend water tappen of koffie zetten kan tegelijkertijd. En dat met een hoge capaciteit en hoge stabiliteit van de temperatuur. Middels een microprocessor wordt het waterniveau van de boilers en het waterreservoir nauwkeurig geregeld. Ook is de machine voorzien van een elektronische regeling van de temperatuur middels PID Control: hiermee kan beide boilertemperaturen zeer nauwkeurig instellen voor een optimaal resultaat. Verschillende koffiesoorten vereisen een verschillende temperatuur voor het beste resultaat.
Het espressoapparaat is uitgevoerd met de beroemde E-61 zetgroep, met een mechanische voorbevochtigingsfunctie. 
Een zeer constante druk wordt geleverd door een zeer stille, professionele rotatiepomp. En middels twee manometers (drukmeters) kan de druk nauwlettend in de gaten worden gehouden.

Het binnenwerk van beide machines bestaat uitsluitend uit de beste componenten en koperen leidingen.

Kenmerken:
- E61 zetgroep met voorbevochtiging
- Schakelaar voor waterbron: reservoir of waterleiding
- waterreservoir 2,4 liter 
- grote lekbak met afvoer
- roestvrijstalen behuizing
- geisoleerde wanden
- stoom- en heetwater aftap
- kopjeswarmer
- 2 geschieden boilers
- gelijktijdig koffie zetten, stomen en heetwater aftappen
- PID controller op beide boilers (1ºC nauwkeurig)
-  extreem stille rotatiepomp

€ 2.190,00
artikel: